Пошуковий запит: (<.>A=Баландіна І$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 10
Представлено документи з 1 до 10
|
1. |
Баландіна І. С. Формування системи ефективного використання ресурсів у будівництві [Електронний ресурс] / І. С. Баландіна // Економіка та управління підприємствами машинобудівної галузі. - 2013. - № 3. - С. 4–13. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/eupmg_2013_3_3
|
2. |
Баландіна І. С. Принципи та критерії оцінки ефективності використання матеріальних ресурсів у будівництві [Електронний ресурс] / І. С. Баландіна // Економічний простір. - 2014. - № 90. - С. 69-76. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ecpros_2014_90_10
|
3. |
Баландіна І. С. Соціально-економічні ознаки процесу ресурсозбереження на сучасному етапі розвитку суспільства [Електронний ресурс] / І. С. Баландіна // Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія : Економічна. - 2011. - № 970. - С. 197-200. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VKhE_2011_970_46
|
4. |
Рябєв А. А. Деякі проблеми та перспективи розвитку доступного туризму та готельного господарства в Україні [Електронний ресурс] / А. А. Рябєв, І. С. Баландіна // Бізнес Інформ. - 2018. - № 10. - С. 235-240. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2018_10_36 Мета роботи - проведення аналізу відповідності готелів та аналогічних засобів розміщення вимогам з розвитку доступного туризму в Україні, а також аналіз спеціалізованих сайтів з інформацією про готелі та аналогічні засоби розміщення щодо наявності місць та/або кімнат для осіб з інвалідністю та малорухомих груп населення. Розглянуто проблеми розвитку доступного туризму в Україні на прикладі підприємств готельного господарства та їх відповідності міжнародним і національним вимогам щодо наявності умов для осіб з інвалідністю та малорухомих груп населення, а також сайтів бронювання, що виступають інформаційним посередником між потенційними клієнтами та готелями під час планування подорожей. Здійснено аналіз відповідності готелів нормативним актам щодо надання послуг та наявності відповідної інформації на сайтах бронювання готелів Харківського регіону в рамках поняття "доступний туризм". Зроблено висновок, що готельний сегмент туристського ринку володіє великим потенціалом для розвитку доступного туризму. У разі створення зазначених умов для реалізації доступного туризму можливо буде підвищити туристський потік за рахунок туристів, що раніше не мали можливість відвідати Україну у звіязку з відсутністю необхідних умов, що, своєю чергою, дозволить і далі посилювати інтеграцію туристського ринку України у світовий.
|
5. |
Рябєв А. А. Аналіз сучасного стану та перспективи розвитку кемпінгів у Харківському регіоні [Електронний ресурс] / А. А. Рябєв, І. С. Баландіна // Проблеми і перспективи розвитку підприємництва. - 2017. - № 3(1). - С. 97-103. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/piprp_2017_3(1)__18
|
6. |
Крайнюк Л. М. Оцінювання рівня якості управління підприємствами готельно-ресторанного комплексу регіону: соціологічний підхід [Електронний ресурс] / Л. М. Крайнюк, І. Л. Полчанінова, І. С. Баландіна // Проблеми економіки. - 2019. - № 1. - С. 67-73. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pekon_2019_1_9 Презентовано результати дослідження підприємств готельно-ресторанного комплексу Харківського регіону з метою визначення цілісної картини якості управління готельно-ресторанним сектором у цьому регіоні та розробки рекомендацій з оптимізації управлінських механізмів. Предмет дослідження - теоретичні та практичні аспекти вдосконалення процесу управління готельно-ресторанними підприємствами Харківського регіону. Практична значущість дослідження визначається реальною потребою готельно-ресторанних підприємств у застосуванні системи управління, що відповідає вимогам ринку, з метою забезпечення конкурентоспроможності послуг. Досліджено динаміку розвитку готельно-ресторанного сектора Харківського регіону, виконано оцінювання результативності організаційних структур і системи управління на підприємствах з використанням експертного опитування. Визначено, що на фоні загальнодержавних позитивних явищ у розвитку готельної галузі Харківський регіон знижує свою частку ринку, що, перш за все, відбувається за рахунок наявності традиційних типів організаційних структур та обмеженого використання сучасних технологій менеджменту. Проведено типологізацію підприємств готельно-ресторанного комплексу Харківського регіону за критерієм якості управління на три рівні: високий, середній і низький. В умовах розглянутих готельно-ресторанних підприємств визначено підстави для впровадження міжнародних стандартів управління ISO 9001, пошуку нових форм і моделей управління, розробки стратегії та тактики розвитку, вдосконалення системи прийняття управлінських рішень тощо. Рекомендації та висновки цього дослідження мають прикладний характер і орієнтовані на широке використання при проведенні заходів, пов'язаних із підвищенням якості управління підприємствами готель-ресторанного комплексу на регіональному рівні.
|
7. |
Баландіна І. С. Методичні підходи щодо визначення напрямів ресурсозбереження [Електронний ресурс] / І. С. Баландіна. // Ефективна економіка. - 2016. - № 9. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/efek_2016_9_24
|
8. |
Баландіна І. С. Визначення основних теоретичних дефініцій ресторанної справи у системі державного управління [Електронний ресурс] / І. С. Баландіна // Теорія та практика державного управління. - 2020. - Вип. 1. - С. 28-32. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tpdu_2020_1_5
|
9. |
Баландіна І. С. Дослідження проблем та перспектив розвитку підприємств ресторанного господарства [Електронний ресурс] / І. С. Баландіна, В. В. Чмутова // Комунальне господарство міст. Серія : Економічні науки. - 2022. - Т. 7. - С. 14-17. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/kgm_econ_2022_7_5
|
10. |
Баландіна І. С. Економіко-технологічне проєктування об’єктів готельно-ресторанного господарства [Електронний ресурс] / І. С. Баландіна // Вчені записки Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського. Серія : Економіка і управління. - 2022. - Т. 33(72), № 3. - С. 14-18. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UZTNU_econ_2022_33(72)_3_5
|